Medlemmar

____________________________________________________________________________________________

 

 

 

Lasse Västhagen, kornett, född i Uppsala 1940

 

Jag började ta fiollektioner i 12-årsåldern men tröttnade efter ett par år och köpte i stället en trumpet och det blev en hel del ”hellre-än-bra-spelande" under gymnasieåren. Efter närmare 20 års uppehåll dammade jag i slutet av 1970-talet av min dåvarande kornett och har därefter spelat i olika konstellationer fram till 1993 då jag blev en av initiativtagarna till bildandet av Canal Creepers. Jag trakterar idag helst min gamla Conn-kornett, tillverkad redan 1913, och inköpt av kornettisten Chris Tyle vid Canal Creepers andra besök i New Orleans 2001. Jag är också sedan drygt 30 år tillbaka medlem i Åkersberga kammarkör.

 

 

Torbjörn Palm, klarinett, född i Solna 1961

Medlem i Canal Creepers sedan 2003. Började spela i tonåren med Corps Dixie. Har sedan dess spelat i flera band med olika stilar, bl a swing, coverband, teaterorkestrar mm. Spelar klarinett i Järfälla symfoniorkester, samt uppträder stundtals som trubadur.

 

 

 

Hasse Ruta, sopransax och klarinett, född i Stockholm 1940

 

Jag började spela klarinett i tonåren och spelar också nyckelharpa och bas i folkmusiksammanhang. Är medlem i Canal Creepers sedan 1997.

 

      

Knut Rutenborg, trombon, född i Stockholm 1938

 

Som 8-åring började jag ta pianolektioner och ganska snart blev jag intresserad av jazz. Några lekkamrater började spela trumpet och klarinett och mamma hade ett piano så vi började spela tillsammans. Mina första turnéer gjorde jag som 14-åring och spelade i olika band. Det fanns gott om pianister men ont om trombonister varför jag 1954 köpte en trombon, som kom att bli mitt huvudinstrument. 1958 började jag i Cave Stompers och vi gjorde många turnéer i Europa. Vi var yrkesmusiker och fick tillfälle att spela med musiker som George Lewis, Mugsy Spanier m fl. Sedan 1971 har jag spelat med Pygmé Jazzband. Jag spelar helst gladjazz, dvs New Orleans, Dixieland och swing. Blev 2010 medlem i Canal Creepers.

 

Boa Carlman, banjo, född i Stockholm 1943

Började spela skiffle i 15-årsåldern och gick snart över till ett tradjazzband i gymnasiet. Därefter tog andra intressen över (curling i 20 år och egen byggnadsfirma). 2001 träffade jag en gammal bandkompis som lockade tillbaks mig till jazzen. Återkomsten var svår, men härlig, och idag spelar jag intensivt i ett flertal band och är sedan 2009 tacksam medlem i Canal Creepers, ett skönt gäng som passar mitt sätt att spela.

 

 

 

Fred Cederroth, bas

Började som så många andra att i skolan spela i dixieband, för att sedan
göra ett långt uppehåll. Det var ju så mycket annat...
Jag tog upp musiken igen efter c:a många år, och är faktiskt den "gamle bandkompisen"
som Boa berättar om, som lockade honom tillbaka till musiken.
Unikt är nog att jag har kvar min basfiol som jag köpte begagnad c:a 1960!

Torbjörn Haage,  trummor, Stockholmsfödd 1941

 

Jag har alltid gillat musik med puls, så i tonåren började jag med trummor. Hängde på Gazell Club och var med i ett par skolband, innan vuxenlivet tog över. Började spela igen 1985 och åtta år senare gjorde min kärlek till New Orleans-jazzen att jag blev en av Canal Creepers grundare. En bok om de gamla jazzlåtarnas ursprung har det också blivit plus föredrag om New Orleans´ historia och litteratur.

 

____________________________________________________________________________________________

 

Hedersmedlemmar