In English


Vad kan Canal Creepers göra för dig, dina gäster och dina vänner?

Jo, vi kan spela jazz  från den gamla goda tiden, som man blir riktigt glad av och som svänger så att man har svårt att sitta still.

Vi vet, för vi har spelat på massor av ställen, på restauranger, festivaler, pubar och fester här i Sverige men även i Italien, Frankrike och USA.

Det som vi är absolut stoltast och gladast över är att vi varje vår sen år 2000 blivit inbjudna till French Quarter Festival i jazzens födelse­stad New Orleans. Där spelar vi dagligen under en dryg vecka för en kunnig och entusiastisk publik på Bourbon Streets mest kända jazzpub samt på International Stage, i invigningsparaden och ett år till och med som första utländska orkester i Battle of the Bands. Vilka otroliga upp­level­ser, inte minst när de levnadsglada New Orleansborna spontant dansar på gatan till vår musik! Gissa om vi gläds åt att åka över varje år och det kommer vi att fortsätta med, så länge jazzfolket där bjuder in oss.

2013 firade "Canal Creepers New Orleans Jazz Band" 20-årsjubileum! Bandet bildades nämligen 1993 i Åkersberga (nära Stockholm) av några av oss, som älskade och spelade den här musiken redan när vi var unga (yngre!). Åkers Kanal, ibland kallad Roslagens Mississippi, gav upphov till bandets namn, som i översättning närmast blir – "Kanalens Kanaljer". Medlemmarna har skiftat en del men tre är kvar sen de första åren.